headerphoto

pasu baru pula...

2 minggu lepas semasa hujan lebat dan angin kuat...
pasu kemuning tumbang 2 biji hingga masuk longkang... nasib baik tak pecah...
kemuning saya rimbun gemuk sangat... senang la angin ribut nak tolak... ;p

jadi saya gantikan pasu baru besar lagi untuk kemuning...
asalnya pasu pokok kecil sahaja...
ye la... pokok yg saya beli pun asalnya cuma satu kaki tinggi... renek je...
sekarang tinggi pokok dah hampir 3 kaki... itu pun saya selalu trim...

hajat hati nak beli pasu cantik... empat segi... tinggi 2 kaki dgn lebar 1 kaki...
sekali cari punya cari... pasu tersebut bukan seramik... 
pasu design lawa bergaris-garis macam tu adalah dari jenis sintetik...
harga dia... +- rm70-rm100...
waaa... mana bole beli... kita nak ganti 4 biji pasu ni...
rabak poket kalau beli 4 biji... T_T

 akhirnya beli yg begini sahaja...
pasu seramik 1 1/2 kaki tinggi dengan diameter lebih 1 kaki...
beli di sungai buluh dengan harga rm17 sebiji
sebab beli 4 biji harga dia semua jadi rm60 sahaja... diskaun ;)

jadi la...dah ganti 4 pasu kemuning yang ada tu...
lepas ganti pasu terus trim pokok... ;)

5 sahabat taman beri pendapat ...:

lynnhelite said...

Maria, nak murah try kat Lot 52, cari Zaki. Dia memang bagi diskaun kow2 punya..

ummuaidan said...

pasu nie pun dah sangaaatt cantek dah...:)

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum...
cantek apa pasu tu.. suka la.. :)

ejaMaria said...

lynnhelite : kita selalu survey area hospital / jalan jaya...

ejaMaria said...

ummuaidan dan JaSSNaNi : cantek?... time kasih... ^_^

Post a Comment