headerphoto

rosak

mmm... ok... selalu dalam blog org tunjuk gambar yg best-best je kan... 
tapi kali ni saya nak share gambar yang tak best...

sapa kata semua yang saya tanam - semua menjadi + semua elok-elok... tak juga tau... saya pun org biasa je... bekerja makan gaji + jd surirumah bukan fulltime... kadang-kadang rajin... kadang-kadang malas... lepas tu tanam-tanam pokok... ada ulat... tanam-tanam... tak tumbuh-tumbuh... ;p

 selasih / sweet basil... daunnya kerinting... kalau tengok bawah dia - buruk... ada sesetengah daun dia bergulung... dalam gulungan tu ada ulat !... ;p

pucuk kemboja saya... di serang bena... :(

6 sahabat taman beri pendapat ...:

hernyhafiz ^_^ said...

Siannn...dah sakit

wani sc said...

alamak, pada daun sweet basil pun ada serangan ulat ye? saya tak pernah check la pulak. huhuhu. kat rumah pun bena tengah galak menyerang.

Mama Pongkey said...

Geram kan bila daun tiba-tiba jadi kerinting macam tu. Pokok terung pipit saya menunjukkan daun kerinting itu juga.

shafirul suffian said...

betul kata ejaMaria...berkebun ni banyak jugak yang tak seronok.. kalau nak cerita pasal kegagalan, agaknya saya kena buat blog lain khas utk kegagalan.. hahaha sebab banyak gagal dari berjaya... tapi bila nak post artikel, pandai je cover line.. hehe

mat jon said...

kesian..mesti diberi rawatan pokok-pokok ni ;)

lynnhelite said...

lynn pun sama, anak pokok lada, marigold kailan dan tomato lesap begitu jer bila dialih ke tanah..x tau angkara siput, burung atau lintah bulan. rasa mcm nak nangis pun ada, nak give up pun ada..tapi tu lah, cabaran kan..

Post a Comment