headerphoto

diam-diam dia sembunyikan...

kebelakangan ini petang selalu hujan...
jadi masa untuk menjengah semua pokok dilaman agak terhad...
paling saya tak duga... si bunga telang rupanya telah berbunga...

 yang saya nampak...
ala... dah layu...

yang saya tak nampak...
owhhh... banyak rupanya... sembunyi di balik daun + dalam rimbunan pokok...

dah la banyak hampir layu pula bunga-bunga nya...
terlepas peluang saya untuk buat sirap biru bunga telang... :(

12 sahabat taman beri pendapat ...:

JaSSNaNi said...

hehehe..
menyorok takot kena sunting tu.. :P

hitomi lavender said...

Seronoknya tgk bunga telang ejamaria..benih sya yg semai seminggu lpas x tmbuh2 lg..mmg lambt ka dia nak bercambah?sya pun nak buat sirap biru jugak.hu..

ummuaidan said...

eja bangun pagi2 cepat2 jerlah gie kutip bunga..heheh

baguznet said...

takpe... jgn sedih... akan berbunga lebih banyak tu... mcm tu la saya pernah terkena masa tanam pokok markisa dulu...

ejaMaria said...

JaSSNaNi : la... gitu ke?... :)

ejaMaria said...

hitomi lavender : ha ah... cambahan dia lambat tumbuh... tapi bila start tumbuh, dia cepat merimbun...

ejaMaria said...

ummuaidan : saya mmg bangun pagi... lepas tu keluar pegi kerja pun awal pagi... seawal jam 6.40 pagi... gelap lagi la masa tu - macam mana nak kutip bunga... :)

ejaMaria said...

baguznet : ok... saya tunggu lagi batch berikutnya... :)

Tokan said...

Assalam...sukanya dapat kenal sahabat @ blogger suka tanaman dan pokok2....salam kenal

ejaMaria said...

Tokan : salam kenal juga... :)

HasiennA said...

salam,

ejaMaria, ooo rupanya benih bunga telang lambat tumbuh ye...saya dh boring tunggu ni....tapi dah tengok blog awak....hehe...sabar...sabar....terima kasih sudi kongsikan cerita taman herba awak ye...

ejaMaria said...

HasiennA : sabar ye... nanti bila dia dah merimbun... dia berbunga tak berhenti... :)

Post a Comment