headerphoto

Contest - Teka Buah Pisang

ok... lama dah kita tak buat contest... kali ni sebab teruja tengok hasil pisang serendah... jadi kita buat la peraduan kecil-kecilan... ok gitu...
jadi buat sementara waktu ini... entry ini akan jadi 'kekal' untuk sementara waktu...

tak susah... takde slogan... apalagi cogankata... tak perlu buat entry juga...
teka sahaja...
dan tinggalkan jawapan kawan-kawan di ruangan komen... itu sahaja...

apa yang saya nak kawan-kawan teka?
teka berat pisang?... tak... 
susah soalan ni sebab saya tiada penimbang... dan pisang ini sangat berat - tak boleh di angkat sendirian...
atau teka bilangan pisang?... pun tidak...
menangis kita nak kira berapa biji pisang yang ada tau... ;p
jadi nak teka apa?... senang je...
teka : ada berapa sikat / sisir pisang dalam gambar dibawah?


saya bagi pembayang sikit...  ^_^

panjang setandan pisang = 2/3 ketinggian Luqman... ;p
(tinggi Luqman : 111cm)
sebiji pisang besarnya hampir sama dengan lengan Luqman... ;p

ok... bagi sesiapa yg dapat meneka dengan tepat atau hampir tepat... saya akan hadiahkan dengan peralatan berkebun... nanti saya update gambar hadiah dalam entry lain...

p/s : syarat?... sesiapa pun boleh join contest ini... tapi macam biasa la kan 'follower' akan diutamakan... tak kisah la follow blog Taman Ramuan atau Blog ejaMaria... mana-mana pun ok je...

tarikh tutup contest? 27 September 2012 - Khamis
(maaf... saya pendekkan tempoh... rasa mcm lama sangat... jadikan 7 hari shj... ;p)

setiap peserta boleh cuba teka sebanyak 2 kali je ye... 2 kali je boleh teka... ^_^


18 sahabat taman beri pendapat ...:

Rini Jy said...

salam...........
sy teka dulu boleh? ada tujuh sisir :)

Rini Jy said...

boleh teka 2 kali ek. ok teka 8 sisir pulak :)

Dira said...

9

Dira said...

Teka lagi. 11

olive said...

hmm....besarnya pisang tu!!!! i guess 9 sikat

Ummu Madihah said...

saya teka 12 sisir.

Hawa said...

Akak teka 15 sisir...susah nak kira ni sebab nampak pisang ni berterabur..

SyUhAdA said...

nak teka..ada 11 sikat..tak pon ada 9 sikat..

ummuaidan said...

17 sisir? eerrkkk...

依之汉 said...

Melihat gambar pisang tersebut bersama anak pun sudah buat saya terfikir "besarnya!".

shiro82 said...

Saya teka 13 sisir

lynnhelite said...

ok lar.. org lain belum teka 16 kan? ha..tu lah jawapannya! he he..

suka suka said...

Akak teka. ..14 sisir

Suliana said...

12sisir kot.. xpun 15 :-)

wani sc said...

15 atau 17

Anonymous said...

Linda teka 7 sisir semuanya.

cikbedahlaser said...

ala.. baru perasan... sudah habis pertandingan rupa nye...
besar btol pisang nye...
ade berapa sisir nih?
mcm ade 9...

Julie M said...

13 sikat

Post a Comment