headerphoto

merah-merah delima...

akhirnya... ^__^
muka ada senyummmm... panjangggg.... hihihi

semalam... kemain si Luqman angkat kerusi kecik dia - bawa ke luar rumah... Maria masa tu tengah menyiram pokok... heran sekejap... apasal la si bujang sorang ni duk terhegeh-hegeh mengheret kerusi dia keluar, apa yg nak dipanjat tu?...

bila datang dekat... Maria tanya 'buat apa kerusi tu?'... 
jawapan dia 'Man nak ambik buah ni... dah masak ni kan...

alahai anak... eksited sungguh dia... :)

ok... Mama beritahu Luqman : 'kejap yer Mama habiskan siram pokok...pastu Mama ambil gunting, kejap lagi Mama potong... Man masuk dalam dulu... dah nak maghrib ni'.....

lepas habis siram pokok... jam dah dekat pukul 7...masuk dalam rumah (konon nak ambil gunting)... Luqman tengah leka main... Mama pun terus ke dapur... pastu terus lupa... haiyohhhh...

buah delima merah masih kat pokok daaaa... ;p

5 sahabat taman beri pendapat ...:

ummuaidan said...

bestnya tgk buah delima merah nie..bkn stakat luqman..kalau sy pun mesti eksited jgk nie..

Suliana said...

comelnya... :-)

JaSSNaNi said...

wow.. delima dah masak.. sedap ni.. mama tak sedar delima dah masak ye.. :D pandai luqman.. :D berdikari lak tu.. heret kerusi utk amik..

ejaMaria said...

JaSSNaNi,

pokok dia tinggi sebenarnya... kedudukan buah dia pun tinggi... kita lalu-lalang je tepi pokok - tak belek pun... si Luqman ni mmg hari-hari dia memerhati...sbb tu dia yg perasan dulu...harapkan Mama dia perhati semua benda, silap hari bulan ada yg busuk kat pokok...pernah terkena gitu, sbb tak perasan buah dah ranum... :(

olive said...

wah best! nak sgt tgk isi delima tu next time, post ya..

Post a Comment