headerphoto

bunga dan benih kucai


maaf... lagi...
lama juga saya tak update blog...
kesibukan kerja buat saya terbatas dgn dunia blog... tak happy sangat... tapi pun tak bole buat apa... masa saya sangat terhad untuk blogging...

gambar dah snap 2-3 minggu lepas... 
kalau ikutkan minggu ni saya dah ada benih kucai yg kering pun... hehehe...

baru sempat upload gambar... :)

4 sahabat taman beri pendapat ...:

Lynna Ghani said...

Cantik bunga dia...kuchai saya sampai skrg statik je tak besar2.......dah mcm2 saya buat tak jadi jgk...last skali saya biar je la....hehehe ;)

ummuaidan said...

Kita nak tanam kuchai pun blom menjadi lagi..benih lama kot yg tak maunyer tumbuh tuh..:)

hijaudaun said...

Sampai sekarang saya masih gagal tanam kucai kak. Huhuhu. Sedihnya.

ejaMaria said...

Lynna Ghani,
ummuaidan,
hijaudaun...

dalam entry yg lepas - berkenaan kucai... saya pun telah melalui masa susah semasa menanam kucai... kucai sangat susah untuk dibiakkan melalui biji benih... bukan sekali sy mencuba - banyak kali... dan banyak kali juga saya hampa...
yang kali ini saya dapat benih / induk pokok kucai dari bebawang dia... alhamdulillah... lebih mudah ia tumbuh...

Post a Comment